E-devlet üzerinden ücretsiz ulaşım kartı veriliyor

E-devlet üzerinden ücretsiz ulaşım kartı veriliyor
E-devlet üzerinden ücretsiz ulaşım kartı kimlere verilmektedir? Başvurular nasıl yapılacaktır? İşte tüm detaylar...

Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından sağlanan ücretsiz ulaşım ve indirimli ulaşım için engelli vatandaşların e-devlet üzerinden engelli kimlik kartı başvurusu yapabilmesi mümkündür. Söz konusu başvurular https://www.turkiye.gov.tr/ashb-engelliler-icin-kimlik-karti-basvurusu linki üzerinden yapılabilecektir.

Engelli kartına sahip olan vatandaşlar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarının tüm seferlerinden, deniz ulaşım araçlarının tüm seferlerinden, resmi ve özel halk otobüsü seferlerinden ücretsiz olarak yararlanabilmektedir.

Ayrıca Türk Hava Yolları'nın tüm iç hatlar üzerinde düzenlenen uçuşlarından %20 indiriminde faydalanabilirken, Türkiye'den yurtdışında düzenlenen uçuşlarda ise %25 oranında indirimle yararlanabilmektedir. İstatistiki verilere göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1998 yılından beri toplamda 1 milyon 137 bin 309 vatandaşa engelli kartı verdiğini açıkladı.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.