Devamsızlık affı için son çağrı

Devamsızlık affı için son çağrı
Ortaöğretim kurumlarında yani liselerde eğitim gören öğrencilerin büyük bölümü tarafından merakla beklenen devamsızlık affı gelecek mi? Özellikle son sınıfta bulunan öğrenciler için büyük önem taşıyan devamsızlık affı için sona gelindi. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında örgün olarak öğrenim gören lise öğrencilerinin devamsızlık sorunları sebebiyle bakanlık bir dizi düzenlemelere gitmişti. Gidilen söz konusu düzenlemeler neticesinde öğrencilerin azımsanmayacak bir kısmının çeşitli bahanelerle okula gitmedikleri tespit edilmiştir.

Öğrencilerin okula gitmeme gerekçeleri bakanlık tarafından araştırılmış ve ayrıca öğrencilerin yaygın eğitim kurumlarına yani açık liseye geçiş yapmak için büyük bir çaba gösterdikleri de tespit edilmiştir.

Öğrencilerin öğrenim hayatlarındaki bu sorunların çözülmesi adına bakanlık ortaöğretim kurumlarındaki ilgili maddeleri acilen düzenlemeye gitti. Yapılan düzenleme neticesinde öğrencilerin başarı durumları her ne olursa olsun eğer devamsızlık süreleri 10 günü geçerse söz konusu öğrenciler sınıfta bırakılacaklardır.

Öğrencilerin bakanlıktan istedikleri devamsızlık affı ile ilgili ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tedbirlerde herhangi bir esnemeye gidilmeyeceğini ifade etti.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.