YÖK’ten Lisansüstü eğitim uyarısı!

YÖK’ten Lisansüstü eğitim uyarısı!
Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü eğitim programlarına başvuruda bulunacaklar için önemli bir açıklamada bulundu. İlana çıkarılan programlarla ilgili gelen işte o uyarı

YÖK lisansüstü öğrenci alımlarında sınırlama getirdiğine dair bir açıklamada bulundu. İlana çıkan programların alt alanlarına yönelik uygulanan sınırlama sosyal medyada geniş yer buldu. Devlet ya da Vakıf Yükseköğretim kurumlarında lisansüstü program açma izinleri tamamen YÖK’e devredildi.

YÖK konu ile ilgili üniversitelere bir yazı gönderdi. Bu yazıda lisansüstü öğrenci alımları ile ilgili daha önceden verilmiş izinlerin sınırlandırılmasına yönelik bir bilgi yer alıyordu. Öğrenci alımında sadece izin verilen alanda alımı yapılması, bunun dışında kalan alt alanlarda öğrenci kontenjanı ilanı yapılmamasına karar verildi.

Alınan bu karar 2024-2025 eğitim öğretim yılı güz dönemi itibariyle geçerli olacak. Konu ile ilgili tüm üniversitelere gönderilen o duyuruda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı şöyle bir örnek verdi:

“Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı programlarında yeni Türk Dili ve Edebiyatı, Ortaçağ Tarihi gibi bu programların alt dallarında ilanların olduğu anlaşılmıştır. Lisansüstü programa başvuru ilanlarında yalnızca kurulum Başkanlığı tarafından izin verilen programların ilanına çıkmasına karar verilmiştir. Adayların bu konuda mağduriyet yaşamamaları için alt alanlarda ilana çıkılmaması ve bu konuda gerekli titizliğin gösterilmesi istenmiştir.”

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.