Üniversite öğrencisi olmak isteyenlere YÖK'ten kötü haber o bölümlerin puanları %50 artacak

Üniversite öğrencisi olmak isteyenlere YÖK'ten kötü haber o bölümlerin puanları %50 artacak
Yükseköğretim kurulu tarafından yapılan açıklamada belirtildiği üzere bazı bölümlere alınacak olan öğrenci sayılarında kısıtlamaya gidildi. Peki bu bölümler hangi bölümler?

Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre önümüzdeki yıldan itibaren mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme ve diyetisyenlik ve bazı temel bilim programlarının kontenjanları düşürülecek.

Ayrıca söz konusu bu bölümlerin ikinci öğretim programları kapatılacağı için alınacak öğrenci sayısı da bir hayli düşecek. Bu durumda 2024 yılında öğrencilerin YKS kapsamında yapacakları tercihler neticesinde bir önceki yıla göre belirtilen bölümlerin puanları yarı yarıya artacak.

Alınan bu tedbirin en önemli sebebi ise yüksek kontenjanlar sebebiyle mezun sayısındaki muazzam artış ve özel sektörde söz konusu bölüm mezunlarının iş bulamamalarına ve söz konusu bölümlerin mezun fazlası olma durumuna girmesine sebep olmaktadır.

Ayrıca kontenjanların artırılmasından dolayı bölümlerdeki eğitim kalitesinin de düşmesi ilgili kararın alınmasına neden olmuştur.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.