TOKİ kura çekimi beş ilde ucuz ev satışı başlattı

TOKİ kura çekimi beş ilde ucuz ev satışı başlattı
TOKİ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde beş ilde ucuz ev satışı başlattı. Kura çekimi ile ev sahibi olunabilecek projeler için başvurular açıldı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde hayata geçirdiği yeni projeler kapsamında beş ilde ucuz ev satışı başlattı. TOKİ projelerinde ev sahibi olmak isteyenler için başvuruları açmış olup kura çekimi ile ev sahibi olma yolunu aralamış oldu. Kırıkkale Merkez'de kura çekimli satış için son başvuru tarihi 7 Temmuz 2024 Erzincan'da 9 konut projesi ve Ordu'da Kabadüz projesi için ise son başvuru tarihi 5 Temmuz 2024 olarak açıklama yaptılar.

TOKİ başvuru şartlarına göre başvuru sahibinin kendisi eşi veya reşit olmayan çocukları adına TC sınırları içerisinde tapuda kayıtlı ikametgah bulunmamalı ve daha önce TOKİ'den ev satın alınmamış olmalıdır. Ayrıca başvuru sahiplerinin TC vatandaşı ve en az 18 yaşında olması gerekmektedir. Her aile üyesi adına yalnızca bir başvuru yapılacak. Birden fazla başvuru yapılırsa geçersiz sayılacak. TOKİ başvuruları e-devlet üzerinden yapılacak olup başvuru ücreti 2.000 TL'dir. Aylık taksitlerin 9 bin 600 TL olduğu bu projeler uygun koşullarda ev sahibi olmak isteyenler için güzel bir gelecek sunacak gibi gözüküyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.