TOKİ ilk evim arsa kampanyası: Temmuz farkı… Arsa fiyatları zamlandı mı?

TOKİ ilk evim arsa kampanyası: Temmuz farkı… Arsa fiyatları zamlandı mı?
TOKİ 81 ilde arsa projeleri ile Temmuz ayını zamla karşıladı. Arsa fiyatları TEFE ve TÜFE oranı nedeniyle yeniden arttı. Peki ne kadar oldu? İşte tüm detaylar

TOKİ'nin yıl içinde hak sahiplerine sunduğu konut ve arsa kampanyaları Haziran ayı enflasyonundan etkilendi. TÜİK tarafından 3 Temmuz tarihinde paylaşılan veriler konut veya arsa satın alacakları da yakından ilgilendiriyor. Peki yeni dönemde taksit ödemelerine bu fark nasıl yansıyor?

6 aylık TÜFE verileri paylaşıldı. TÜİK verisine göre 12 aylık artışlı tüketici fiyatı %65,07 oldu. Bu durumda ilk 6 aylık TEFE ve TÜFE oranı ne kadar oldu?

Tüketici Fiyat Endeksi Haziran ayında aylık bazda %1,64 oranında artış gösterdi. Yıllık enflasyona vurulduğunda bu rakam %71,6'yı görüyor. Bu durum TOKİ'de taksitli satış hesabı bulunanları da doğrudan etkiliyor. TOKİ'de taksitli arsa satışları artan fiyatlar nedeniyle yeniden artışı mı yapılacak? sorusunun yanıtı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından paylaşıldı.

Aslında herkes yanlış mı biliyor? TOKİ arsa taksitlerinin memur maaşlarında yaşanan artışla birlikte artacağı söyleniyor. Fakat bakanlık bu konuyu yalanlıyor. TOKİ İlk Evim arsa taksitleri sabit ve faizsiz olarak kalacaktır. Arsa taksitlerinin memur maaş artışına göre artacağı bilgisi yanlıştır ifadelerini kullanıyor.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.