Son dakika gelişmesi: MERKEZ bankası rekora mı koşuyor?

Son dakika gelişmesi: MERKEZ bankası rekora mı koşuyor?
Merkez bankası haftalık rezerv oranlarını açıkladı. Temmuz ayının 11'i itibariyle rekor kırıldığı görülüyor. Merkez bankası rezervlerde yeni bir rekora ulaşıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Temmuz 11 2024 tarihinde haftalık rezerv oranlarını açıkladı ve rezervlerde yeni bir rekor kırıldığını duyurdu.

Merkez Bankası'nın toplam rezervleri 142 milyar 910 milyon dolardan 148 milyar 448 milyon dolara yükseldi bu da 5 milyar 578 milyon dolarlık bir artış anlamına geliyor.

Altın rezervleri 58 milyar 77 milyon dolardan 58 milyar 717 milyon dolara çıkarken döviz rezervi ise 84 milyar 833 milyon dolardan 89 milyar 731 milyon dolara yükseldi. Bu güncelleme Türkiye'nin ekonomik gücünün ve finansal istikrarının arttığını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.