Onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi

Onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 9 bin 38 çiftin başvurduğunu ve başvurusu onaylanan 2 bin 283 çifte evlilik ve danışmanlık hizmeti vermeye başladıklarını açıkladı. Peki onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi ödemeler ne zaman?

Resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftler için ödemelerin bugün başladığını belirten Göktaş, ilk etapta 450 çifte toplam 67,5 milyon lira destek sağlanacağını söyledi.

Göktaş, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, projeye Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da pilot uygulama olarak başladıklarını belirtti.

Onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi

Onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi desteği sağladıklarını ifade eden Göktaş, fon desteğinden yararlanmak isteyen çiftlerin Bakanlık tarafından sunulan evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerektiğini söyledi.

Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı hakkında bilgi veren Göktaş, bu belgenin aileyi merkeze alan bir vizyon belgesi olduğunu ve Türkiye’de ilk kez gerçekleştirildiğini vurguladı.

Belgenin 2024-2028 yıllarını kapsadığını belirten Göktaş, aile kurumunun ve tüm aile bireylerinin korunması ve güçlendirilmesinin Anayasa'da yüklenilen bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

Kadını güçsüzleştirdiği iddialarına karşı, Eylem Planı'nın kadın haklarına gölge düşüren hiçbir ifade içermediğini belirten Göktaş, kadınların güçlenmesi ve kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kadını ve aileyi karşı karşıya getiren anlayışı reddettiklerini belirten Göktaş, Bakanlık olarak ailenin, kadının ve erkeğin sevgi ve birlikle var olduğu anlayışını benimsediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.