On binlerce temizlik görevlisinin işten çıkışı yapıldı

On binlerce temizlik görevlisinin işten çıkışı yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan on binlerce temizlik personeli TYP kapsamında istihdam edilmiştir. Peki söz konusu personelin çıkış işlemleri neden yapıldı? Hangi yasal gerekçe ile ilgili işlemler yerine getirildi?

Milli Eğitim Bakanlığı birçok hizmet alımını artık TYP üzerinden İşkur kapsamında yapılmaktadır. Ancak söz konusu alınan personel okullarda bakım onarım ve temizlik faaliyetlerini yürütmekle görevlendirilirken belli şartları içeren sözleşme gereği görev yapar.

Söz konusu sözleşme İşkur personelinin dönemlik çalışmasına yöneliktir. Dönemlik olarak çalıştırılan İşkur personeli söz konusu görevleri işe başladığı tarihten sene sonuna girdiğimiz son hafta başı itibarine kadar yürütür.

Bu kapsamda söz konusu on binlerce bakım onarım ve temizlik görevlisinin 10 Haziran Pazartesi itibariyle okullardaki görevleri sona ermektedir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.