Okullara güvenlik personeli görevlendirilmesi

Okullara güvenlik personeli görevlendirilmesi
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet göstermekte olan okullara bu yıl güvenlik personeli görevlendirilmesi yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet göstermekte olan okullara güvenlik görevlisi alımı yapılıp yapılmayacağı çok sayıda vatandaş tarafından merak edilmektedir. Özellikle bir dönem süreklilik haline gelen güvenlik personellerinin okullara görevlendirilmesi durumundan dolayı çok sayıda vatandaş güvenlik görevlisi sertifikası almıştı.

Ancak pandemi döneminden hemen sonra söz konusu okullarda güvenlik görevlisi görevlendirme işlemleri yapılmadı. Kamuda tasarruf tedbirleri sebebiyle meclise sunulan düzenlemeler gereği 2024-2025 eğitim öğretim yılında da aynı şekilde güvenlik görevlilerinin okullara görevlendirilmesi beklenmiyor.

Önceden İŞKUR tarafından typ kapsamında okullara görevlendirilen güvenlik personeli yokluğu sebebiyle okullarda çok sayıda güvenlik ihlali olsa da söz konusu ihtiyaç son birkaç yıldır bütçe azlığı gerekçesi ile giderilmiyor.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.