O illerde ikamet edenler kira öder gibi ev sahibi olacak

O illerde ikamet edenler kira öder gibi ev sahibi olacak
TOKİ tarafından yeni yapılan konutlar 3 ilde satışa çıkacak. Peki söz konusu konutlara talip olmak için başvuru şartları nelerdir? Başvurular nereden yapılacak?

Toki Karaman, Sinop ve Yozgat şehirlerinde toplamda 536 konut için başvuruları açmaya hazırlanıyor. Söz konusu konutlara talip olmak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvuru yaparak konutlara talip olabilirler.

Başvuru yapabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak, daha önce TOKİ'den konut almamış olmak, kendi üzerine veya eşinin üzerine kayıtlı konut bulunmamak, satışı yapılacak olan konutların bulunduğu illerde ikamet ediyor olmak şartları aranmaktadır.
TOKİ tarafından bildirildiği üzere satışa sunulacak konut sayıları ve iller aşağıdaki gibidir.

Karaman: 218 konut
Sinop: 177 konut
Yozgat: 141 konut

Başvurular 12 Temmuz tarihine kadar devam edecektir. Son başvuru tarihinden sonra başvurular uzatılmayacaktır. Söz konusu başvurular değerlendirilip kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.