Kurban Bayramında Bankalar Açık Mı? Hangi Banka Ne Zaman Açılacak?

Kurban Bayramında Bankalar Açık Mı? Hangi Banka Ne Zaman Açılacak?
Kurban Bayramında bankalar açık mı? kurban Bayramında bankalar ne zaman açılacak? Perşembe ve Cuma günü hangi bankalar açık, hangi bankalar kapalı olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılan son Kabine Toplantısı sonrasında gerçekleştirdiği Millete Sesleniş konuşmasında, Kurban Bayramı tatilinin de Ramazan Bayramı tatili gibi 9 güne uzatıldığını, bayram sonrasındaki iki günün idari izin kapsamına alındığını söyledi. Vatandaşlar bunun üzerine hemen araştırmalara başladılar: Kurban Bayramında bankalar açık mı? kurban Bayramında bankalar ne zaman açılacak?

Kurban Bayramında Bankalar Açık Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre Kurban Bayramı için 4.5 günlük Resmi tatil; sonrasındaki 2 gün ise idari izin kapsamında yer alıyor. Ve böylece Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarılmış oluyor.

Tüm kamu kurum ve kuruluşları, 9 günlük kurban bayramı tatilinden yararlanacak. Ancak bankalar, eczaneler, kargolar... için durum idari izin söz komusu olduğunda değişkenlik gösterebiliyor.

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası, 9 günlük bayram tatilinden faydalanacak bankalar arasında yer almaları dolayısı ile kapalı olacaklar. Bununla birlikte özel sektör bankaları, 20 - 21 Haziran 2024 tarihlerine denk gelen Perşembe ve Cuma günü, Borsa İstanbul'un çalışma prensibine uygun olarak hizmet verecekler.

Bu kapsamda İş Bankası, YapıKredi, Akbank, Garanti Bankası, denizBank, FinansBank... gibi özel bankalar, Perşembe ve Cuma günü açık olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.