Fındık en az taban fiyat ne kadar olmalı?

Fındık en az taban fiyat ne kadar olmalı?
1 kilo fındığın maliyeti taban fiyat beklentisi ile fındık toplama çalışanlarının günlük yevmiyesi açıklandı. Fındık en az taban fiyat ne kadar olmalı?

Ordu'da yaklaşan fındık hasadı öncesinde ziraat odası başkanları Altınordu Ziraat Odası'nda bir araya gelerek fındığın maliyeti taban fiyat beklentisi ve işçi yevmiyelerini açıkladı.

Fındık en az taban fiyat ne kadar olmalı?

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan 19 ilçenin ortalaması alınarak bir kilogram fındığın maliyetinin 117,46 TL olduğunu belirtti ve taban fiyatın 160 TL olmasını talep ettiklerini söyledi. 2024 yılı fındık işçisi yevmiyeleri de belirlendi; işçi yevmiyesi 800 TL aşçı ve çuvalcı ücretleri ise işçi sayısına göre 800-1000 TL arasında değişiyor. Söz konusu kilo başı toplama ücreti 8 TL patoz ücretinin saati ise 2500 TL olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.