80 kişiden biri, maaşı ödenen öğretmen

80 kişiden biri, maaşı ödenen öğretmen
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Sokakta gördüğünüz 80 kişiden biri, bakanlık tarafından maaşı ödenen öğretmendir" diyerek, dünyanın hiçbir yerinde bu kadar büyük bir öğretmen kitlesinin kamu tarafından fonlanmadığını belirtti.

MEB bakanı mevcut öğretmen sayısıyla övündü. Ayrılan bütçeye rağmen eğitimde önemli aşamaların gerçekleştirildiğini dile getirdi. Kısa sürede gerçekleştirilen başarıdan bahsetti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Türkiye'de maaşı ödenen öğretmen sayısının 1 milyon 100 bine ulaştığını ve sokakta gördüğünüz her 80 kişiden birinin öğretmen olduğunu belirtti. Tekin bu durumun dünyada eşi benzeri olmadığını ve Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde eğitime ayrılan bütçeyle mümkün olduğunu vurguladı.

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısının 13-14'e düştüğünü ve sınıf mevcudunun 22 öğrenciye kadar indiğini ifade eden Tekin yapılan fedakarlıkların unutulmaması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

3 Yorum