O emeklerin maaşlarına zam yapılmayabilir

O emeklerin maaşlarına zam yapılmayabilir
Memurlara ve emeklilere yapılacak olan zam oranı 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak. Peki hangi emeklilere zam yapılmayacak?

3 Temmuz tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan Haziran ayı enflasyonu neticesinde 6 aylık enflasyon farkı belli olacak memurlara ve emeklilere Temmuz ayında ödenecek olan zamlı maaşlar da belli olacaktır.

Şimdiden emeklilere yapılacak olan zammın %25 ile %27 arasında değişeceği düşünmektedir. Ancak bir de emeklilere yapılan zamlarda kök maaş konusu vardır. Emeklilere seyyanen yapılan zamlar neticesinde maaşlarının en düşük 10.000 lira seviyesine çekilmesi sağlandı.

10.000 lira olan bir emeklinin maaşı Eğer kök maaşı 7500 lira civarındaysa yapılacak olan zam kök maaş üzerinde hesaplanarak emekliye ödenecektir. Emekliye%25 zam yapılması durumunda kök maaşı 7500 lira olan bir emekliye 1875 liralık bir zam yapılacaktır.

Bu durumda emeklinin kök maaşı 9375 lira yükselecektir. Bu durum en düşük emekli maaşının 10.000 lira olduğu düşünüldüğünde bazı emeklilere zam yapılmayacak anlamı taşımaktadır. Ancak en düşük emekli maaşına seyyanen tekrar bir zam yapılması durumunda işler değişebilir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER