BDDK Kredi Kartı Limitlerini Düşürecek

BDDK Kredi Kartı Limitlerini Düşürecek
Kredi Kartı Limitleri ile ilgili BDDK, bankalara gönderdiği talimatla kredi kartı limitlerinin düşürülmesi talep edildi.

Kredi kartlarıyla ilgili yapılan alışverişler son zamanlarda müthiş derecede arttı. Özellikle kredi kartı işlemleri ile yapılan alışverişlerin ekonominin soğumasına engel olduğu belirlendi. Aylardır Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kart limitlerine yönelik bir kısıtlama yapılacağına dair haberlerin ardından bu hafta itibarıyla bankalara ilgili talimatlar gönderilerek, kredi kartı limitleri için harekete geçilmesi talep edildi.

Bundan böyle riskli müşteriler için aylık gelirlerinin 4 katı, ödemelerini aksatmadan yapan müşteriler içinse aylık gelirlerinin 8 katı oranında limit tahsisi için karar verilecek. Bu limitlerin üzerinde limitleri bulunan vatandaşların limitleri düşürülecektir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.