2024 LGS Tercih kılavuzu: İstek sırasına göre okul tercihi! LGS okul adları ve tercih kodları

2024 LGS Tercih kılavuzu: İstek sırasına göre okul tercihi! LGS okul adları ve tercih kodları
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme kılavuzu yayınlandı. Kılavuzda ikinci bölüm okul tanıtım bilgileri, kayıt ve nakil işlemleri başlığı altında yer verilen istek sırasına göre okul tercihi detayı neydi? Öğrenciler bu durumdan nasıl etkilenecek? İşte detaylar

Ortaöğretime geçiş tercih yerleştirme kılavuzunda tercih işlemlerinin yapılacağı yerler tercih ve yerleştirme takvimi detaylıca paylaşıldı. 28 Haziran tarihinde ilan edilen LGS sınav sonuçlarının ardından tercih dönemi başladı.

16 Temmuz tarihine kadar devam edecek kayıt dönemi sonrası 1. ve 2. nakil süreci başlayacak. Ardından yatılılık başvuruları alınacak ve 9 Eylül itibariyle yeni eğitim öğretim yılı başlayacak. Kılavuzda dikkat çeken okul adları ve tercih kodları başlığı altında yer verilen o detay öğrencileri nasıl etkileyecek?

Öğrenci ve velisi başvuru sırasında okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat etmek zorunda. İstek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullar da dahil olmak üzere okulun türüne göre okul tercihi yapabiliyor. Okulun tanıtım bilgileri ve okulun bağlı olduğu ilgili genel müdürlükler ise web sayfası üzerinden görüntülenebiliyor.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak; Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi ile Proje Okulları, Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı proje okulları ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı; Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları ve proje okulları tercih edilebilecek. Yerel yerleştirme ile öğrenci alacak okullar ise e-okul.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.