Sıfır otomobillerde Engellilere uygulanan ÖTV İndirimi Kalkıyor mu?

Sıfır otomobillerde Engellilere uygulanan ÖTV İndirimi Kalkıyor mu?
Sıfır otomobil satışlarında engellilere uygulanan ÖTV indirimleri yeni vergi paketinde kaldırılacak mı?

Gelir İdaresi Başkanlığı vergi paketinde; engelli araç satışına ilişkin yaptığı düzenlemede; “istisnadan yararlanma süresinin 5 yıldan 10 yıla çıkarılması, taşıtların veraset yoluyla intikalinde istisnaya konu vergilerin mirasçılar tarafından ödenmesi, her sene yeniden değerleme oranında artan tutarın (araç satış bedelinin), yeniden değerleme oranının yarısı kadar artırılması” gibi maddeler var.

İkinci bir alternatif de ise;

Teşvikin sosyal yardım şeklinde yapılması öneriliyor. Engelli vatandaşlarımızın gelir durumu ve alınacak olan taşıtın yerli olması gibi şartlar konularak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından nakit ödeme desteği verilmesi düşünülüyor.

2024 Engelli Araç Kotası Ne Kadar Oldu?

2024 yılında geçerli olacak ÖTV muafiyetli araç alımı üst limiti Resmi Gazete'de yayımlandı. Engelli araç alımında uygulanan ÖTV muafiyeti üst limiti artırıldı. 2024 yılında ÖTV'siz otomobil limitinde güncelleme yapıldı. 2023 yılında 1 milyon 4 bin 200 TL olarak uygulanan ÖTV muafiyeti, 1 Ocak 2024 yılı itibariyle yüzde 58.46 artarak 1 milyon 591 bin 255 TL'ye yükseleceği ifade edildi.

Meb Hocam / ÖZEL HABER