Memurların Temmuz zammı Haziran ayına çekilmeli

Memurların Temmuz zammı Haziran ayına çekilmeli
Memurlar maaşlarının enflasyon karşısında günden güne erimesi sebebiyle, memurlara Temmuz ayında yapılması planlanan zam oranı haziran ayına çekilmeli..

Kamu işçilerine verilen yüzde 45'lik maaş zammı sonrasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sendikalardan ve memurlardan gelen talepleri dikkate aldı ve temmuz ayında en düşük memur maaşının refah payı ve diğer zamlar ile birlikte 22 bin lira seviyesine çıkaracaklarını duyurdu.

Erdoğan'ın bu açıklaması sonrasında memurlar rahat bir nefes alırken, Erdoğan'ın vadettiği bu zam oranının Haziran ayında maaşlarına ilave edilmesini istiyor.

Son dönemlerden artan enflasyon ve bunun karşısında sabit gelirli memurların maaşları da günden güne eriyor. Bu durum karşısında ivedilikle önlem alınmasını isteyen memurlar, temmuz ayında memurlara verilecek zammın Haziran ayın çekilmesi talep ediyor.

Bu konu ile ilgili olarak çeşitli kulis bilgileri gelmiş olsa da, bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı.

Memurlara temmuz ayında ne kadar zam yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin lira seviyesine çıkarılacağını açıklamıştı. Ancak Erdoğan, diğer memurların maaşlarına yapılacak zam oranı hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. Tahminler en düşük memur maaşı almayan memurların maaşlarına yüzde 45 - 50 oranında zam yapılacağı yönünde. Diğer bir değişle, HAziran ayında 18 bin lira alan bir memur, temmuz ayında yaklaşık 27 bin lira maaş alacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.