O il Türkiye'nin en zengin şehri oldu, para orada dönüyor

O il Türkiye'nin en zengin şehri oldu, para orada dönüyor
Son zamanlarda Türkiye'de Türkiye İstatistik Kurumu tarafından özellikle mali tablo özelinde yapılan araştırmalar büyük dikkat çekmektedir. 2023 yılı verileri dikkate alınarak yapılan araştırma neticesinde Türkiye'de en zengin olarak tabir edilen iller belli oldu. İşte detaylar...

Türkiye'deki kişi başına düşen milli gelir ve Gayri safi hasıla ile ilgili sürekli çalışma yapılsa da asıl dikkat çeken gelir düzeyindeki araştırma TÜİK tarafından yapılmıştır.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan araştırma neticesinde ülkemizin en zengin ve en fakir illeri belli olmuştur.

Söz konusu araştırma neticesinde il başına düşen kişi başı gelir İstanbul gelirin en yüksek olduğu il oldu. 124 bin 723 TL ile İstanbul bölgesi liderliği geçen sene de elinde tutuyordu.

İstanbul'u, 115 bin 758 TL ile Ankara bölgesi ve 107 bin 583 TL ile Tekirdağ, Edirne, Kırklareli bölgesi takip etti.

En düşük yıllık ortalama gelir 41 bin 385 TL ile Van, Muş, Bitlis, Hakkari bölgesinde gerçekleşti. Söz konusu 1 ve 2 numaralı en yüksek gelire sahip olan iller şaşırtmazken 3 ve 4 numarada Tekirdağ ve Edirne'nin bulunması ciddi şaşkınlık yarattı.

Söz konusu kişi başı düşen gelir dikkate alındığında İstanbul ve Ankara dışında kalan 5 büyük şehrin yoksul kesiminin daha fazla olduğu görülecektir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.