Kredi kartlarına aidat mı geldi, Nedir bu 750 TL meselesi?

Kredi kartlarına aidat mı geldi, Nedir bu 750 TL meselesi?
Kredi kartı üzerinden 750 TL kesinti yapılacağı haberleri internet haber camiasına bomba gibi düştü. Peki nedir bu 750 TL meselesi?

Kredi kartı aidatları ile ilgili daha önce yapılan düzenleme neticesinde kart aidatı işlemlerinin sonuna gelinmişti. Aylık belli bir tutar o üzerinden kesilen Kredi kartı aidatları daha sonradan vatandaşlara iade edilmiştir.

Peki söz konusu kredi kartı sahiplerinden 750 TL kesileceği iddia edilmesi durumu nedir?

Kredi kartı sahiplerinden 750 TL civarında yapılacak olan kesinti ile ilgili belli şartlar belirlenmiş durumdadır.

Söz konusu düzenleme ile limiti 100.000 liranın üzerinde olan kredi kartı sahiplerinden yıllık 750 TL kesinti yapılacak. Söz konusu yapılacak olan kesinti savunma sanayisi için harcanacak.

Ülkemizin son zamanlarda büyük bir sıçrayış sergilediği savunma sanayisi için 100.000 TL ve üzeri kredi kartı limiti bulunan vatandaşların kartlarından 750 TL kesinti yapılacağı ifade edildi.

Ancak konuyla ilgili olarak birçok kredi kartı kullanıcısı Bankasını arayarak kredi kartı limitinin 100.000 liranın altına düşürülmesini talep ediyor.

Yapılacak olan söz konusu düzenlemenin kalıcı olup olmayacağı ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunulmadı. BDDK tarafından da söz konusu düzenleme ile ilgili olarak detaylı bir açıklama yapılmadı.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum