Maaş bordroları değişti!

Maaş bordroları değişti!
Asgari ücret zammı sonrasında maaş bordrolarında değişiklik yapıldığı bilgiler geldi. İşte detaylar..

Bilindiği gibi 1 Temmuz itibariyle asgari ücret 11 bin 402 TL olarak belirlendi. Gelen bu son zamla birlikte asgari ücrette yapılan artış, tüm çalışanların maaş bordrolarında değişikliklere yol açıyor.

Maaş bordroları değişti

Brüt maaşı 20 bin lira olan bir çalışan için yapılan hesaplamalarda, Temmuz ayında net maaşın 14 bin 800 lira olacağı tahmin edilmişti. Ancak gelen bir değişiklikle beraber, 20 bin lira brüt ücret için 15 bin 260 lira net ödenecek ve çalışanlar 460 lira daha fazla maaş alacaklar.

f0ab0de9-b2djvcyxd9u77s02mbrrtv.jpeg

Bu farkın nedeni, vergiden istisna olan tutarların asgari ücretle birlikte artması olarak aktarılıyor. Brüt maaşı 30 bin lira olan bir çalışan için 20 bin 199 liradan 16 bin liraya, brüt maaşı 50 bin lira olan bir çalışan için ise 31 bin 997 liradan 32 bin 457 liraya yükselecek.

Ancak yüksek ücretli çalışanlar, ücretlerinden kesilecek olan yüzde 15 oranındaki sigorta primleri nedeniyle ikinci yarı yılda net maaşlarının azalacağına dikkat çekiliyor.

Öte yandan, sigorta prim desteği konusunda küçük veya büyük ayırımı olmaksızın, bütün işyerlerinin faydalanabileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.