Konut Kredileriyle İlgili Beklenen Müjde Geldi! Evi Olmayan Çok Rahat Alabilecek

Konut Kredileriyle İlgili Beklenen Müjde Geldi! Evi Olmayan Çok Rahat Alabilecek
İlk defa ev alacaklara, evi olmayanlara BDDk müjdeyi verdi. Artık çok kolay bir şekilde ev sahibi olabileceksiniz. Müjde resmi ağızdan açıklandı

Uzun zamandan beri konut kredilerinde yeni bir düzenleme bekleniyor. Evi olmayanlara kampanyanın yapılacağı bilinse de bu kampanyanın detaylarının ne olacağı ile ilgili bilgi şuana kadar gelmemişti. Konut kredileriyle ilgili faiz indirimi beklenirken çok farklı bir adım atıldı. Böylece evi olmayan vatandaşlar artık daha rahat bir şekilde ev sahibi olabilecek.

Evi olan ve 2. Evini veya daha fazlasını almak isteyenler için durum pek iç açısı değil bu vatandaşların ev alması zorlaştırılıyor. İlk defa evi olacakların işi ise artık daha kolay. Faiz indirimi adımı atılmadan bu adımın gelmesi kamuoyunda ciddi olumlu bir etki yarattı.

İlk Defa Ev Alanlara Müjde

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu önemli bir karar verdi ve kararını kamuoyuyla paylaştı. İkinci evini almak isteyenlere verilecek kredi tutarı ’75 düşürülüyor. Bu durumda 2. Evini alacakların alabilecekleri kredi yüzdesi %22,5 seviyesinde kalacak. Böyle bir durumda 10 milyon TL bir ev alınması durumunda alınabilecek maksimum kredi tutarı 2 milyon 250 bin TL olacak.

Üstelik bu sadece kişi bazlı olarak değerlendirilmiyor. Ev halkından da evi olan olması durumunda kredi alınması zor olacak. Eş ve 18 yaş altı çocukların da evinin olması durumunda gene kredi miktarı %75 düşürülecek. Bu durumda ilk defa ev almak isteyenler çok daha basit şekilde kredi alabilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum