EYT'lileri üzen haber Ak Partiden geldi: Maaş ödemelerinde gecikme yaşanacak! Dilekçe verseler dahi aksama olacak..

EYT'lileri üzen haber Ak Partiden geldi: Maaş ödemelerinde gecikme yaşanacak! Dilekçe verseler dahi aksama olacak..
EYT'lileri üzen haber Ak Partiden geldi: Maaş ödemelerinde gecikme yaşanacak! Dilekçe verseler dahi aksama olacak..

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen bir yasa teklifi ile en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılması öngörüldü. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Elitaş, bu yasa teklifi kapsamında emekli maaşlarının iyileştirilmesi için çalıştıklarını ve en düşük emekli aylığının artırılması için önemli adımlar attıklarını belirtti.

Elitaş, bayram ikramiyesinin EYT'liler tarafından da alınabileceğini belirtti. Ancak, emeklilik dilekçesi veren bazı EYT'lilerin aylıklarını almak için bir süre daha beklemeleri gerekebileceğini söyledi. Mart ayında emeklilik dilekçesi veren bazı EYT'lilerin aylıklarını önümüzdeki ağustos veya eylül ayında alabileceği bilgisini paylaştı. Elitaş ayrıca, EYT'lilerin haklarının korunması konusunda hükümetin çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

ÖDEMELER EYLÜL AYINA SARKABİLİR

eytlileri-uzen-haber-ak-partiden-geldi-maas-odemelerinde-gecikme-yasanacak-dilekce-verseler-dah-1

Elitaş, EYT'lilerin emeklilik dilekçelerini mart ayında verse bile bazılarının ilk aylıklarını önümüzdeki ağustos veya eylül aylarında alabileceklerini belirtti. Elitaş ayrıca, EYT'lilerin bayram ikramiyesinden yararlanıp yararlanamayacağına ilişkin bir soruya da yanıt verdi. Elitaş, EYT'lilerin emeklilik başvurularının hızlandırılması için SGK çalışanlarının mesailerine yönelik düzenlemeler yapılacağını ifade etti. Emeklilik başvurusunun hızlandırılması için gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirten Elitaş, EYT'lilerin haklarının korunması ve emeklilik işlemlerinin daha adil bir şekilde yürütülmesi konusunda da çalışmalar yapılacağını sözlerine ekledi.

SADECE BİR İKRAMİYEDEN FAYDALANACAKLAR

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT'lilerin emeklilik müracaatı tarihlerinin önemli olduğuna dikkat çekerek, bu tarihlerin ikramiye hakkını etkilediğini söyledi. Mart ayında emeklilik dilekçesi veren bir EYT'liden örnek veren Elitaş, bu kişinin temmuz ayında emekli olmasına rağmen hem Ramazan hem Kurban Bayramı ikramiyelerinden yararlanacağını belirtti. Ancak Nisan ayında müracaat eden bir EYT'linin sadece Kurban Bayramı ikramiyesi hakkı olacağını ifade etti. Elitaş, bu nedenle EYT'lilerin müracaat tarihlerine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.