Seçimlerde muhtarların rolü

Seçimlerde muhtarların rolü
Muhtarların siyasi olarak önemli aktörler olduğu, yerel demokratik katılıma katkıda bulunabilecekleri ve kadınların siyasi deneyim kazanmasında önemli roller üstlenebilecekleri vurgulanıyor. Büyükşehir olmanın köylerdeki yaşamı ve yönetimi değiştirdiği, köy nüfuslarının azalmaya başladığı ve köylerin yönetimdeki ayrıcalıklarından tam olarak faydalanamadığı ifade ediliyor. Seçimlerde muhtarların rolü

Seçimlerde muhtarların rolü. Türkiye'nin nüfusunun %80'i büyükşehirlerde yaşamakta ve 2012'de yapılan bir düzenlemeyle köyler mahalle statüsü kazanmıştır. Bu dönüşümün yerel yönetim sorunlarına cevap veremediği ve mahalle muhtarlıklarının gerekliliğinin sorgulanmaya başladığı belirtiliyor.

Muhtarların siyasi olarak önemli aktörler olduğu, yerel demokratik katılıma katkıda bulunabilecekleri ve kadınların siyasi deneyim kazanmasında önemli roller üstlenebilecekleri vurgulanıyor. Büyükşehir olmanın köylerdeki yaşamı ve yönetimi değiştirdiği, köy nüfuslarının azalmaya başladığı ve köylerin yönetimdeki ayrıcalıklarından tam olarak faydalanamadığı ifade ediliyor.

Mahalle muhtarlıklarının "üvey evlat" gibi ihmal edildiği, yasal bir dayanağının olmadığı belirtiliyor. Muhtarların adaylık süreçleri ve seçimlerde karşılaştıkları zorluklar, hizmet taleplerinin yerine getirilmesindeki sorunlar ve dijitalleşmenin muhtarlıkların gerekliliği üzerindeki etkisine değiniliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtarlığın önemini keşfeden kişi olarak gösterildiği ve kadınların siyasi katılımı için muhtarlığın önemli bir araç olduğu vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum