2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Yeni Müfredatında Neler Değişecek?

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Yeni Müfredatında Neler Değişecek?
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Yeni Müfredatında Neler Değişecek?

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Yeni Müfredatında Neler Değişecek?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yeni müfredat çalışmalarını tamamlamak üzere. Yeni müfredat, "iyi insan yetiştirmek" sloganıyla hazırlanıyor.

Yeni müfredat, "Bütünleşik Eğitim Modeli" esas alacak. Bu modelde, öğrenciler sadece akademik olarak değil, sosyal beceriler noktasında da desteklenecek. Öğrencilerin fiziksel, psikolojik, sosyal gelişimleri desteklenecek bir sistem oluşturulacak.

Yeni eğitim öğretim yılında, gündelik hayatta karşılığı olmayan kavram ve bilgilerin yer almayacağı açıklanırken, ders içeriklerinin güncelleneceği bilgisi paylaşıldı. Ders içerikleri güncellenerek, konuların daha sade olacak ve seçmeli ders sayısı artacağı MEB tarafından açıklandı. Ayrıca zor konular müfredattan çıkartılarak eğitimin kalitesi artırılarak, öğrencilerin proje geliştirmeleri destekleneceği bilgisi verildi.

2024-2025-egitim-ogretim-yili-yeni-mufredatinda-neler-degisecek.jpg

Yeni müfredat değişikliği, kademeli olarak eğitim sistemine dahil edilecek. İlk olarak, okul öncesi, 1, 5 ve 9'uncu sınıflarda uygulanacak.

Yeni müfredatta yer alan değişikliklerin özeti şu şekilde:

- "Bütünleşik Eğitim Modeli" esas alınacak.
- Günlük hayatta karşılığı olmayan kavram ve bilgiler yer almayacak.
- Ders içerikleri güncellenecek.
- Konular daha sade olacak.
- Seçmeli ders sayısı artacak.
- Zor konular müfredattan çıkartılacak.
- Eğitimin kalitesi artırılacak.
- Öğrencilerin proje geliştirmeleri desteklenecek.

Yeni müfredatın, öğrencilerin akademik başarılarını artırmasının yanı sıra, onların sosyal becerilerini geliştirmesine ve hayata daha iyi hazırlanmasına katkı sağlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.