2024 LGS nakil işlemleri ne zaman başlayacak, nasıl yapılır?

2024 LGS nakil işlemleri ne zaman başlayacak, nasıl yapılır?
 Yazar / MEB Hocam
Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçları 22 Temmuz açıklandı. İstediği yere yerleşemeyen öğrenciler lise nakillerini merak ediyor. İşte 1. ve 2. nakil başvurusu için tarihler

LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Lise nakillere merak konusu oldu. Sonuçlara göre herhangi bir okula yerleşemeyen öğrencilerin 1. ve 2. nakil başvurusu yapmak hakkı var. 1. nakil başvurusu sonuçların ilan edilmesiyle başlayacak.

LGS yerleştirme sonucu için tıklayın

Lise nakil tarihleri ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından btakvim açıklandı. 1. nakil işlemleri 22 Temmuz'da başlayıp 26 Temmuz'a kadar devam edecek. Başvuru yapmak isteyenlerin bu tarihten sonra işlemleri kabul edilmeyecek.

Nakiller 2 dönem boyunca sürecek

Tercih kotası belli oldu. Esas nakiller iki dönem boyunca sürecek. Merkezi sınava göre ve yerel yerleştirmeye göre öğrenci alan okullar için başvuru yapma hakkı farklı.

Öğrencileri merkezi sınava göre alan okullar için maksimum 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara da en fazla 3 tercih yapabilme hakkı olacak. Pansiyonlu okullarda da durum aynı.

LGS ikinci nakil tercih başvuruları ne zaman?

Birinci nakil başvurusundan sonra ikinci nakil başvuruları için de tarih belli oldu. 29 Temmuz'da başlayacak başvurular 2 Ağustos'a kadar devam edecek. Sonuçların açıklanma tarihi ise 5 Ağustos olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.