2024 istifa sonrası: Açıktan Atama Başvuru Sonuçları belli oldu mu?

2024 istifa sonrası: Açıktan Atama Başvuru Sonuçları belli oldu mu?
Sağlık Bakanlığında yıllar önce çalışmış istifa etmiş ve tekrar göreve dönmek isteyenler için yılın ikinci açıktan atama başvuruları ne zaman ilan edilecek? Atama kurası ne zaman sonlanacak ve sonuçlar belli olacak? İşte ayrıntılar

Kendi isteğiyle memuriyetten istifa etmiş personel iki defadan fazla olmamak şartıyla açıktan geçen bekleme süresini tamamladığında memuriyete yeniden geri dönebiliyor. 657 sayılı kanunun 92. maddesi bunu mümkün kılıyor. Yıllardır uygulanan Sağlık Bakanlığına atanmış sonradan istifa ederek görevi bırakmış olan kişilerin yeniden dönmesi için yapılan kura sistemi bu yıl da devam ediyor.

2024 yılı ikinci dönem ilk defa ve yeniden atama kurası için başvurular başladı m? Sonuçlar ne zaman belli olacak? merak edildi. Bu süreç şöyle ilerliyor; bir kişi yıllar önce hastanedeki görevini sonlandırdığında ve memuriyetten istifasını istediğinde 2024 yılında mesleğine geriden geri dönebiliyor.

Fakat hem kura tarihlerini takip etmesi gerekiyor hem de bulunduğu bölgedeki hastanelerde uygun kadro olup olmadığını görüntülemesi gerekiyor. Yıl içinde düzenli olarak ilan edilen kuralar takip edilerek istenen sonuca ulaşılabilir.

Yılın İkinci Kurası ve Atama Sonuçları!

2024 yılı istifa sonrası yeniden açıktan atama kurası için detaylı bilgiler yhgm.sağlık.gov.tr adresinden ilan edilmiştir. Sağlık Bakanlığının Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü sayfasından kura tarihleri incelenebilir.

Burada önemli olan yılın ilk açıktan atama kurası tamamlandı. İkinci kısma geçildi. İşte son durum…

11 Eylül ve 16 Eylül tarihleri arasında platform üzerinden başvurular alındı. Başvuru sonuçları 30 Eylül tarihinde ilan edilecek. 2024 yılı ikinci dönem ilk defa ve yeniden atama kurası takvimi doğrultusunda inceleme ile yapılması ve kuraların başlaması 4 Ekim Cuma gününü buluyor. Atama hakkı kazananların ise 18 Ekim saat 18.00'a kadar evraklarını teslim etmesi isteniyor.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.