YÖKDİL Sınavı Giriş Belgeleri Yayınlandı!

YÖKDİL Sınavı Giriş Belgeleri Yayınlandı!
YÖKDİL Sınavı Giriş Belgeleri Yayınlandı! Yökdil sınavı ile ilgili merak edilenler ve başvuru belgelerine ulaşım linki haberimizde.

Yökdil Sınavı Giriş Belgenize Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı Nedir?

YÖKDİL, Türkiye'deki üniversitelerin lisansüstü programlarına giriş için gereken İngilizce dil yeterliliğini ölçmek amacıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen bir sınavdır. YÖKDİL sınavı, yüksek lisans ve doktora programlarına başvuran adaylar için zorunlu bir sınavdır ve sınav sonuçları, lisansüstü programlara başvuru yapmak için gerekli olan bir belge olarak kabul edilir.

YÖKDİL sınavı, 4 bölümden oluşur: dinleme, okuma, dil bilgisi ve yazma. Sınavda, İngilizce dil yeterliliğini ölçmek için farklı türde sorular yer alır, örneğin çoktan seçmeli, doğru-yanlış, boşluk doldurma gibi. Sınavın süresi toplamda 180 dakikadır.

YÖKDİL sınavı, diğer İngilizce dil yeterlilik sınavlarına benzer şekilde, İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini ölçmektedir. Ancak, YÖKDİL sınavı, lisansüstü programlara giriş için özellikle tasarlanmıştır ve İngilizce dil yeterliliği konusunda yüksek bir seviyede bilgi sahibi olan adayları hedefler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.