Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) hizmeti üzerinden haciz ihbarnamesi gönderilmesi

Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) hizmeti üzerinden haciz ihbarnamesi gönderilmesi
PTT, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) hizmeti kapsamında, alıcılarının tebligatları düzenli olarak kontrol etmeleri gerektiğini vurgulayan bir açıklama yayınladı. Bu açıklama, Konya'da bir vatandaşın, kendisine gönderilen haciz ihbarnamesinden haberdar olmadığını belirterek yaşadığı mağduriyetin ardından geldi. Vatandaş, bu durum nedeniyle 650 bin lira ödemek zorunda kaldı.

PTT'nin UETS Hakkında Yaptığı Açıklamada Hangi Uyarılar Yer Alıyor?

PTT'nin açıklamasına göre, UETS üzerinden e-tebligat almak, alıcıların düzenli olarak hesaplarına giriş yapmalarını ve tebligatlarını kontrol etmelerini gerektiriyor. E-tebligatın alıcıya ulaştığı tarihten itibaren beşinci gün sonunda yapılmış sayıldığı, Tebligat Kanunu'nun ilgili hükmüyle belirtilmiştir.

UETS Hesapları Nasıl Açılıyor ve Kullanılıyor?

UETS'de e-tebligat hesapları, müşterilerin isteği üzerine, online ya da PTT müdürlüklerine yapılan başvurularla açılıyor. Zorunlu alıcı olan hesaplar, ilgili kamu kurumlarının ilettiği bilgiler doğrultusunda oluşturuluyor ve müşterinin kendisi tarafından aktif edilerek kullanıma açılıyor. Hesap açılışında, tebligatlardan haberdar olunabilmesi için müşterilerden cep telefonu ve e-posta adresleri gibi iletişim bilgileri kaydediliyor ve bu adreslerin doğrulanması isteniyor.

Elektronik Tebligat Nasıl İşliyor?

UETS, 7201 sayılı Tebligat Kanunu kapsamında, mahkemeler, icra daireleri, noterler gibi kamu kurumlarının tebligat gönderimine olanak tanıyor. Alıcılar, hesaplarına düzenli olarak giriş yaparak tebligatlarını kontrol etmeli ve UETS'de kayıtlı iletişim bilgilerini doğrulayıp güncel tutmalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.