Yökdil Sınav Sonuçlarıyla İlgili Duyuru

Yökdil Sınav Sonuçlarıyla İlgili Duyuru
Yökdil sınav kitapçıkları erişime açıldı.

YÖKDİL Nedir?

YÖKDİL yani Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı, ÖSYM tarafından biri ilkbahar biri de sonbahar döneminde olmak üzere yılda iki defa yapılan, adayların yabancı dil koşulunu sağladığını belgelendirmek amacıyla düzenlenen, çoktan seçmeli 80 sorulardan oluşan yabancı dil sınavıdır.

YÖKDİL Açılımı Nedir?

YÖKDİL’in açılımı Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'dır. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve ÖSYM arasında imzalanan protokol uyarınca, ÖSYM tarafından yapılmaktadır.

YÖKDİL Puanı Nasıl Hesaplanır?

YÖKDİL sınavının cevap kâğıtları, ÖSYM tarafından optik okuyucu ile okunmaktadır ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Adayların sadece doğru cevapları değerlendirmeye dâhil edilmektedir. Sınav sonrasında iptaline karar verilen soru veya sorular olursa onlar da değerlendirme dışı bırakılmaktadır.

YÖKDİL’e giren adayların sınav puanları 100 üzerinden hesaplanmaktadır. Verilen her doğru cevap 1.25 puan değerindedir (1.25 x 80 = 100). 55 puan almak isteyen adayların Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı’nda en az 44 soruya doğru cevap vermesi gerekmektedir.

YÖKDİL'de adayların karşısına birden çok soru tipi çıkmaktadır. Bu soru tiplerinin arasında puan değeri açısından fark yoktur. Soruların puanları birbirine eşittir.

Yökdil kitapçığınıza ulaşmak için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.