SÖZLEŞMELİ er alımı başladı

SÖZLEŞMELİ er alımı başladı
Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için sözleşmeli er alımına başvuruların başladığını duyurdu. Başvurular, Bakanlığın internet sitesi ve e-Devlet Kapısı üzerinden kabul edilecek. İşte, 2024 sözleşmeli er başvuru şartları...

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2024 yılında başlattığı sözleşmeli er alımı için başvuruların başladığını duyurdu. Adaylar, Bakanlığın internet sitesi ve e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru yapabilecekler. Başvuru sürecinde adaylar, eğitim, iletişim ve askerlik bilgilerini girerek tercih ekranına yönlendirilecekler.

Başvuru şartlarına göre, en az ilköğretim mezunu olanlar ve askerlik görevini tamamlamış 25 yaşını bitirmemiş kişiler (1 Ocak 1999 ve sonrasında doğanlar) başvurabilirler. Ayrıca, askerlik hizmetine başlamamış olanlar da, 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş (1 Ocak 1999 ile 31 Aralık 2004 arasında doğanlar) olmaları şartıyla başvuru yapabilirler.

sozlesmeli-er-alimi-basladi.jpg

SÖZLEŞMELİ ER BAŞVURULARI BAŞLADI. MSB DUYURDU. BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sözleşmeli erlerin maaşları, görev yaptıkları birlik ve hizmet yıllarına göre belirlenmekte olup, 2024 yılı için minimum 34 bin 200 lira ve maksimum 53 bin 900 lira arasında değişmektedir. Görev sürelerine bağlı olarak ayrıca ikramiye ödenmektedir; örneğin, ilk yıl sonunda ayrılanlar için 97 bin 600 lira, yedinci yıl sonunda ayrılanlar için ise 966 bin 375 lira ikramiye ödenmektedir.

Sözleşmeli erbaş ve erler, askeri operasyonlara katılım, askeri ekipman ve araçların bakımı, askeri tesislerin güvenliği ve askeri eğitimlere katılım gibi çeşitli görevler üstlenmektedirler. Bu görevler, atanacakları birliğin türüne ve ihtiyaçlarına göre değişebilir.

Kaynak:Yeni Çağ Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.