Geliri düşük ailelerin yanında her zaman devletimiz var

Geliri düşük ailelerin yanında her zaman devletimiz var
2024 yılı bütçesinden ayrılan 334 milyar lira ödenekle, Türk vatandaşları çeşitli sosyal yardımlardan faydalanabilmektedir. Bir aile, ayda en düşük 16,232 lira nakdi yardım ve gıda, yakacak, eğitim yardımları alabilmektedir. Geliri belirli bir seviyenin altında olan ailelere aylık 1,250 TL'den başlayarak, gelir seviyesine göre azalan miktarda ödeme yapılır. Geliri düşük ailelerin yanında her zaman devletimiz var.

Geliri düşük ailelerin yanında her zaman devletimiz var. Türkiye'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik kapsamlı bir destek programı uygulamaktadır.

2024 yılı bütçesinden ayrılan 334 milyar lira ödenekle, Türk vatandaşları çeşitli sosyal yardımlardan faydalanabilmektedir. Bir aile, ayda en düşük 16,232 lira nakdi yardım ve gıda, yakacak, eğitim yardımları alabilmektedir. Geliri belirli bir seviyenin altında olan ailelere aylık 1,250 TL'den başlayarak, gelir seviyesine göre azalan miktarda ödeme yapılır. Ayrıca, doğalgaz ve elektrik faturaları için de 130-260 lira arasında destek sağlanır.

Çocuklar için ise 350 TL'den başlayarak çocuk sayısına göre artan miktarda ödeme yapılır ve eğitim yardımları sunulur. Kız öğrencilere pozitif ayrımcılık yapılarak, eğitim yardımlarında erkek öğrencilere göre daha yüksek tutarlar ödenir.

Engelli çocuklar için ücretsiz servis ve eğitim materyalleri ile öğle yemeği destekleri de bulunmaktadır. Yeni doğan bebekler için de tek seferlik ödemeler yapılır. Engelli, yaşlı ve hasta bakımına yönelik aylık ödemeler ile sosyal destek alan ailelerin elektrik aboneliğinde güvence bedeli muafiyeti gibi ek yardımlar da mevcuttur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.