Engelli maaşını PTT ne zaman yatırır?

Engelli maaşını PTT ne zaman yatırır?
Engelli vatandaşların merakla beklediği ödemelerin tarihleri netleşti mi? Belirli şartları sağlamaları durumunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından engelli maaşı almaya hak kazananlar ödemelerin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Engelli maaşı, PTT aracılığıyla ödenecek. Engelli maaşının şartları ve ödeme zamanı belli oldu mu? Engelli maaşı sorgulama ekranı. Tüm ayrıntılar...

PTT engelli maaşları ne zaman yatırılacak?

PTT aracılığıyla ödenen engelli maaşı, vatandaşların doğum tarihlerine göre belirlenen zamanlarda ödenir. Ödeme günleri, doğum tarihinin son rakamına bağlı olarak ayın 5'inden 9'una kadar değişir.

Engelli maaşlarına zam geldi mi?

Engelli maaşı alabilmek için belli şartların karşılanması gerekmektedir, bunlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birini aşmaması, sigortalı çalışmamak, engel oranının %40 veya üzeri olması ve son 6 ay içinde alınmış bir engelli raporuna sahip olmak gibi kriterler bulunur.

engelli-maasini-ptt-ne-zaman-yatirir.webp

Engelli maaşı miktarı 2024 yılı için engel oranı %40 ile %69 arasında olanlar için 2,797 TL, %70 ve üzeri için 4,196 TL olarak belirlenmiştir. Başvurular, gerekli belgelerle birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüklerine yapılmalıdır. Maaş sorgulaması e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir.

  • Doğum tarihinin son rakamı 0 ile 5 arasında yer alan vatandaşlara ayın 5’inde,
  • Doğum tarihinin son rakamı 1 ile 6 arasında yer alan vatandaşlara ayın 6’sında,
  • Doğum tarihinin son rakamı 2 ile 7 arasında yer alan vatandaşlara ayın 7’sinde,
  • Doğum tarihinin son rakamı 3 ile 8 arasında yer alan vatandaşlara ayın 8’inde,
  • Doğum tarihinin son rakamı 4 ile 9 arasında yer alan vatandaşlara ayın 9’unda,

ENGELLİ MAAŞI SORGULAMA EKRANI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

2 Yorum