Disiplin soruşturması devam eden memur emekli olabilir mi?

Disiplin soruşturması devam eden memur emekli olabilir mi?
Hakkında açılmış disiplin soruşturması bulunan bir devlet memuru emeklilik talebinde bulunursa emekliye sevk edilebilir mi?

Devlet memurluğundan çıkarma cezası teklifi ile yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiş bir personelin emeklilik süreci nasıl işler? 657 sayılı devlet memurları kanununda yer alan bilgiye göre açıklandı. Devlet memurlarının hizmet şartları, atanma süreci, ilerleme ve yükselmesi, ödev hak ve yükümlülüklerini içeren o kanunun:

17. maddesinde; “devlet memurları yürürlükte olan hükümlerin kendileri hakkında aynen uygulanmasını istemek hakkına sahiptir.”

18. maddesinde: “kanunlarda yazılı haller dışında devlet memurunun memurluğuna son verilemez. Aylık ya da başka haklarını elinden alınamaz.”

124.maddesinde: “Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin ve yönetmeliklerin devlet memuru olarak emrettiği ödevleri yurt içinde ya da dışında yerine getirmeyenlere, uyulmasını zorunlu kıldığı hususları yapmayanlara, yasakladığı işleri yapanlara durumun niteliği ve ağırlığına göre disiplin cezası uygulanır.”

Aynı kanunun 92. maddesinde: “Türk vatandaşlığından çıkarılan, Türk vatandaşlığını bırakan, yabancı memleket uyruğuna giren (T.C vatandaşlığını muhafaza edenler hariç) bu kanunla tanınan her çeşit hakları düşer” bilgisi yer alıyor

Sonuç olarak; kanunlarda yer verilen haller dışında emeklilik hakkın düşmesi mümkün değildir. Hakkında disiplin soruşturması yürütülen bir memurun emekli olmasını engelleyen bir durum bulunmamaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.