Cimer Kapatılacak Mı? Karar Verildi

Cimer Kapatılacak Mı? Karar Verildi
Anayasa Mahkemesi, kamu kurum ve kuruluşlarına CİMER platformu üzerinden başvuru yapılmasına imkan sağlayan 101 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini iptal etti. İptal kararı Resmi Gazetede yayımlandı

Anayasa Mahkemesi, kamu kurum ve kuruluşlarına CİMER platformu üzerinden başvuru yapılmasına imkan sağlayan 101 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini iptal etti. İptal kararı Resmi Gazetede yayımlandı.

Başvuru üzerine Anayasa Mahkemesi, (CİMER)'nin çalışma usul ve esaslarının Cumhurbaşkanınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenmesini öngören 101 mumaralı CBK'nın iptal istemini karar bağladı.

Anayasa Mahkemesi, dilekçe hakkı için 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanunun, bilgi edinme hakkı için de 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun bulunduğunu belirtmiştir. Mahkeme heyeti ayrıca, Anayasa'nın 104. maddesinin on yedinci fıkrasının ikinci cümlesinde Anayasa'nın İkinci Kısım Birinci ve İkinci Bölümlerinde yer alan temel haklar, kişi hakları ve ödevleri ile Dördüncü Bölümü'nde yer alan siyasi haklar ve ödevlerin CBK'yla düzenlenemeyeceğine vurgu yaparak, 101 nolu CBK'nın tümünü iptal etmiştir.

Yüksek Mahkeme, 101 nolu CBK'yı oybirliğiyle iptal ederek, kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından başlayarak dokuz ay sonra yürürlüğe girmesine karar vermiştir. Yürütme ve yasama organı 9 içinde bir yasal düzenleme yapmazsa CİMER platformu kullanılamayacaktır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

9 Yorum