Bayramda çalışanlara çift yevmiye mi verilecek?

Bayramda çalışanlara çift yevmiye mi verilecek?
Ramazan Bayramı tatili, kamu çalışanlarına verilen 1.5 günlük idari izinle birlikte 9 gün oldu. Özel sektörde de çalışanlar için 9 gün tatil imkanı bulunuyor. Bayramda çalışmak zorunda olanlar için maaş hesaplaması farklı yapılıyor; bayram günleri çalışanlara çift yevmiye ödenmesi gerekiyor.

Bayramda çalışmak zorunda kalanların mesai ücreti nasıl hesaplanacak?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kamu çalışanları için Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını duyurdu. Tatil, 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 15 Nisan Pazartesi gününe kadar sürecek.

Çifte yevmiye için örnek hesaplama

8 Nisan Pazartesi tam gün ve 9 Nisan Salı yarım gün olmak üzere, tüm kamu çalışanları idari izinli sayılacak ve bu dönemde maaşlarından veya diğer haklarından herhangi bir eksilme olmayacak.

bayramda-calisanlara-cift-yevmiye-mi-verilecek.jpg

Alınan karar maalesef özel sektör çalışanlarını kapsamıyor, çünkü karar 'idari izin' kapsamında alınmış ve 'resmi tatil' olarak sayılmıyor.

Özel sektörde çalışanlar, işverenlerinin inisiyatifiyle idari izin kullanarak tatili 9 güne çıkarabilirler, yıllık ücretli izinlerini kullanabilirler veya telafi çalışması yaparak bu süreyi tatil olarak kullanabilirler.

İdari izin, ücretli izin veya telafi çalışması sırasında çalışanların maaşlarında kesinti yapılmaz ve yıllık izinden düşülmez.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

4 Yorum