Bayan direksiyon hocası

Bayan direksiyon hocası
Sürücü kursundan ehliyet dersi almanın sonrasında yazılı ehliyet sınavına giren ve burada başarılı olan kursiyerler için direksiyon eğitimi süreci başlıyor.

Bayan direksiyon hocası arayışı internet üzerinde çok sık yapılıyor. Bunun en önemli nedenleri arasında ilk sırada erkeklerin eşlerini bir erkek hoca ile yalnız bırakmak istememeleri yer alıyor. Benzer durum ehliyet sınavına hazırlanan genç kızların anne babaları için de geçerlilik arz ediyor.

Bayan direksiyon hocası

Sürücü kursundan ehliyet dersi almanın sonrasında yazılı ehliyet sınavına giren ve burada başarılı olan kursiyerler için direksiyon eğitimi süreci başlıyor. Bu aşamada belirlenen yerde kursiyerlere direksiyon hocaları tarafından direksiyon dersi veriliyor. Yani sürücü kursları ilk aşamada kursiyerlere teorik bilgi aktarıyor ve sınav aşamasının geçilmesinin ardından da pratikte araba kullanma eğitimi veriliyor.

Pek çok kişi direksiyon sınavını da geçmelerinin ardından kendi arabaları ile trafikte direksiyon dersi almak istiyor. Bu noktada da bayan direksiyon hocası özellikle kadınlar tarafından tercih ediliyor. Ve bu şekilde, trafikte alınan dersler saat başı olarak ücretlendiriliyor.

Araba kullanmayı hiç bilmeyen kursiyerler ilk olarak belirli alandaki direksiyon dersini ehliyet kursunun verdiği araba ile alıyorlar. Sonrasında genellikle kendilerine en başından beri ders veren hocadan kendi arabaları ile önce kurs alanında, sonra da trafikte ders almayı tercih ediyorlar.

Direksiyon sınavından geçen ve özel ders almaya başlayan kursiyerlerin ne kadar süre ders alacaklarını belirleyen de yine kendileri oluyor. Yani tek başına trafiğe çıkmaya hazır hissettiklerinde direksiyon kursunu sonlandırabiliyorlar.

Direksiyon Dersi Almak Zorunlu Mu?

Direksiyon dersi almak zorunlu mu? Bayan direksiyon hocası arayışı bulunan kursiyerlerin merak ettikleri önemli konulardan biri de bu. Gidilen ehliyet kursu zaten kursiyerine direksiyon dersi verdiği için, alınan bilgiler ışığında sınavda başarılı olmak mümkündür.

Bu aşamada araba kullanmayı bilen herhangi birinin, araba kullanmayı öğrenmek isteyen kişiye yardımcı olması çok tercih edilmez. Çünkü direksiyon sınavında da tıpkı yazılı sınavda olduğu gibi teorik bilgiye dayalı sorular sorulmaktadır. Ve direksiyon kursu verilen yerde direksiyon sınavı yapılır.

Bu nedenle direksiyon sınavını geçen kursiyerin artık araba kullanmayı öğrendiği ve bir daha kurs almasına gerek olmadığı düşünülebilir. Direksiyon dersi almak zorunlu mu? Böyle düşündüğünüzde, zorunlu olmadığını var sayabilirsiniz. Ancak trafikte araba kullanmak, direksiyon sınavı dahilinde alınan bilgilerden daha farklıdır.

Araba kullanmanın şakaya gelmediğini de düşünecek olursak, özel direksiyon dersi almaya ihtiyaç olduğunu algılamamız daha kolay olacaktır. Herkesin öğretme yeteneği yoktur. Bu nedenle de direksiyon dersi, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlik sertifikasına sahip kişiler tarafından verilmelidir. Bayan direksiyon hocası ararken de bu durumu göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü öğretmenler eğitim verebilme bilgi ve becerisine sahiptirler.

Devlet Ücretsiz Direksiyon Dersi Veriyor Mu?

Devlet ücretsiz direksiyon dersi veriyor mu? Bayan direksiyon hocası arayan kursiyerler, devlet tarafından kendilerine verilen ücretsiz ders hakkı varsa bundan da yararlanmak istiyor. Ancak ehliyet kursu alınan yerin 14 saat direksiyon vermesi haricinde herhangi bir ücretsiz direksiyon dersi uygulaması bulunmuyor.

Ehliyet kurslarının vermekte oldukları direksiyon derslerinin de ücretsiz olmadığını; kursa yapılan kayıt sırasında ödenen tutarın içerisinde bu ücretin yer aldığını da belirtmeden geçmemeliyiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

2 Yorum