Akademisyen Olmak İsteyenlerin Dikkatine O Belgeler Erişime Açıldı

Akademisyen Olmak İsteyenlerin Dikkatine O Belgeler Erişime Açıldı
Ülkemizde akademisyen olmak isteyen kişilerin girdiği ALES için adayların başvuruları alındı. Peki sınav tarihi ne zaman? Sınava giriş belgelerine nereden ulaşılabilir? Bütün detaylar haberimizde...

Ülkemizde akademisyen olmak isteyen adayların girdiği ALES Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın kısaltmasını ifade eder. ALES Türkiye’de faaliyet gösteren üniversitelerin lisansüstü programlarına başvuru yapmak isteyen adayların girdiği bir sınavdır. Alanında uzmanlaşmak isteyen ve bu istekle yüksek lisans ve doktora yapmayı hedefleyen herkesin girmesi gereken sınavdır.

akademisyen-olmak-isteyenlerin-girecegi-sinav.jpg

21 Nisan tarihinde düzenlenecek olan ALES için sınava giriş belgeleri yayınlandı. Yayınlanan sınava giriş belgelerine adaylar ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sisteminden erişebilirler.

Adaylar sınava girerken yanlarında sınava giriş belgelerini ve kimlik kartını, nüfus cüzdanını getirmek zorundadırlar. Sınava giriş belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Akademik Lisans Üstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için açılmış olan sınava giriş evraklarına ulaşmak için tıklayınız.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.