8 bin seyyanen zamma yüzde 50 gelecek mi?

8 bin seyyanen zamma yüzde 50 gelecek mi?
8 bin seyyanen zamma yüzde 50 gelecek mi?

Bilindiği gibi Temmuz ayında en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilmişti. Ancak memur maaşları arasında ki farklardan dolayı memur maaşlarına yüzde 17,55 enflasyon farkı zammının yanında 8 bin lira seyyanen zam verilmişti.

Temmuz ayından bu yana memurların maaşlarında seyyanen zam ayrı bir kalem olarak ödeniyor ve bu şekilde en düşük memur maaşı da 22 bin liraya yükseltmiş oluyor.

Öte yandan Ocak ayında memur maaşlarına yüzde 50 zam beklenirken, bazı kesimler memur maaşlarına yapılacak yüzde 50 zammın seyyanen zamma yapılmayacağını iddia etmeye başladı. Peki 8 bin seyyanen zamma yüzde 50 gelecek mi?

8 bin seyyanen zamma yüzde 50 gelecek mi?

Bu konuda geçtiğimiz aylarda Çalışma Bakanı açıklık getirmiş, ve Ocak ayında memur maaşlarına yapılacak zam oranının aynı şekilde 8 bin seyyanen tutara da yapılacağını açıklamıştı. Burada yola Ocak ayında memur maaşlarına yapılacak yüzde 50 zammın seyyanen zam haricinde olacağını söylemek doğru değildir.

Umarız ki resmi bir açıklama kısa süre içinde yapılır..

mebhocam.com.tr/ özel

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum