Sınıfta kalan öğrencilere af gelecek mi?

Sınıfta kalan öğrencilere af gelecek mi?
2023 / 2024 Eğitim Öğretim yılında sınıfta kalan öğrencilere af gelecek mi?

2023/ 2024 eğitim öğretim yılında sınıfta kalan öğrenciler e okul sistemine işlendi. Sene sonu şube öğretmenler kurulu karı ile 2023 2024 eğitim öğretim yılında sınıfta kalan öğrenciler belirlenmişti.

Liselerde ise 10 günden fazla devamsızlığı olan öğrenciler yıl içerisinde hiçbir işleme gerek kalmadan otomatik olarak sınıfta bırakılmıştı.

Her iki düzeydeki öğrenci grubu için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlamadan herhangi bir af getirilmesi durumu söz konusu mudur?

Milli Eğitim Bakanlığı son zamanlarda daha önceden yapılmış olan öğrencilerin kolaylıkla sınıf geçmesi şeklinde yorumlanabilecek uygulamaları son verecek düzenlemelere gitmişti.

Bu sebeplerden dolayı 2023-2024 eğitim öğretim yılında sınıfta kalan öğrenciler için herhangi bir af işlemi gerçekleştirilmeyecek. Bunun yanında 2024-2025 eğitim öğretim yılında okula devam zorunluluğu ile ilgili daha sert tedbirler alınacak.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.