ÖSYM 2024 soru itiraz ücreti ne kadar oldu?

ÖSYM 2024 soru itiraz ücreti ne kadar oldu?
ÖSYM'nin düzenlediği sınavlara girenler herhangi bir hata olduğunu düşündüklerinde soru itiraz hattını kullanabiliyor. Adayların 2024 yılı itibariyle yapacakları itirazlar için ödemesi gereken işte o güncel tutar

ÖSYM Başkanlığı tarafından paylaşılan resmi duyuruya göre adaylar tarafından itiraz dilekçesi belirli işlem ücreti ödendiğinde geçerliliğe sahip oluyor. İtiraz için ÖSYM başkanlığına dilekçe yazmak gerekiyor. Sınav yerleştirme sonuçlarının hatalı olduğunu düşünenler inceleme isteği için ÖSYM'nin belirlediği bankalara 35 TL ödeme yaparak dilekçe ile itirazda bulunabiliyor.

ÖSYM tarafından geçmiş dönemlerde gerçekleştirilmiş sınavların sonuç belgesini yeniden isteme amacıyla dilekçe yazılabiliyor. Sınav sorularının bilimsel açıdan doğru olup olmadığının incelenmesine ilişkin tüm talepler sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde dilekçe ile iletilebiliyor.

Her dilekçede sadece bir soruya yapılan itiraz belirtiliyor ve her soru başına 75 TL itiraz ücretinin Halk Bankası'na yatırılması gerekiyor.

ÖSYM yeni şifre edinme işlemleri için 45 TL, başvuru merkezlerinden başvuru hizmeti için 45 TL, e-okul ya da YÖKSİS eğitim bilgisi bulunmayanlar için güncelleme talebi 45 TL olarak yatırılıyor.

Adayların her bir oturuma ait soru kitapçığı ve cevap kağıdını görmek istemesi nedeniyle ÖSYM'de şahsen inceleme isteğinde bulunması için 200 TL ödeme yapılması gerekiyor.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.