Okuma yazma bilmeyen binlerce ilkokul öğrencisi bir üst sınıfa geçti

Okuma yazma bilmeyen binlerce ilkokul öğrencisi bir üst sınıfa geçti
2023/ 2024 eğitim öğretim yılında karnelerini alan binlerce ilkokul öğrencisi okuma yazma bilmemesine rağmen bir üst sınıfa geçirildi. Peki bu durum nasıl gerçekleşti?

2023 2024 eğitim öğretim yılında karnelerini alan tüm kademelerdeki öğrencilerden ilkokul haricindeki lise ve ortaokul kademesindeki öğrencilerden derslerinde başarısız olanlar sınıfta bırakıldı.

Ancak ilkokul öğrencileri velilerinin onayı olmadan derslerinde ne kadar başarısız olurlarsa olsunlar okula devam sorunları olmadığı sürece bir üst sınıfa geçmeye hak kazanırlar.

Bu durumdan dolayı okul yönetimlerinin ve öğretmenlerin elleri kolları adeta bağlıdır. Öğrencilerin bu şekilde 5 sınıfa kadar gelmeleri durumunda ise kaçınılmaz bir başarısızlıkla karşı karşıya kalan öğretmenler müdahale etmek için de maalesef çok geç olduğunu görmekten dolayı büyük bir çaresizlik içerisine girmektedirler.

Ancak ortaokul ve liselerde durum bu şekilde değildir. Ortaokul ve lise öğrencileri derslerinde başarısız olmaları durumunda velilerine sorulmaksızın sınıfta bırakılabilirler.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.