Ocak ayı zammı belli oldu!

Ocak ayı zammı belli oldu!
Temmuz ayında açıklanan düşük enflasyon verileri emekli ve memurları büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştı; emeklilere yapılan zam oranı yüzde 24 memurlara ise yüzde 19 civarında kalmıştı. Şimdi ise Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketi milyonlarca emekli ve memur için yeni bir şok dalgası yarattı. Anket sonuçları enflasyonun beklenenden daha düşük kalacağını ve dolayısıyla maaş zamlarının da sınırlı olacağını gösteriyor.

Milyonlarca memur ve emekli bu ay yeni maaşlarını alırken Ocak zamları hakkında merakla beklenen enflasyon tahminleri de şekillenmeye başladı.

En düşük emekli aylığını artıran düzenleme hızla yasalaşırken memurlar SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Ocak ayında neler olacağı netleşiyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine % kaç zam yapılacak?

Merkez Bankası'nın 2024 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 38 bu tahmine göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 10.64 zam yapılacak. Memur ve memur emeklilerine ise yüzde 6.62 zam yapılması bekleniyor.

Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24.73 memurlar ise yüzde 19.31 oranında zam almıştı. Ocak ayında zam oranlarının kesinleşmesiyle birlikte ek iyileştirmeler de gündeme gelebilir.

MEB Hocam / MEMUR & EMEKLİ ÖZEL HABERİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.