MEB'in e-Okul sistemi üzerinden lise nakil sonuçlarına nasıl bakılır?

MEB'in e-Okul sistemi üzerinden lise nakil sonuçlarına nasıl bakılır?
Öğrenciler lise nakil başvurularını e-Okul sisteminden gerçekleştirdiler. Şimdi sırada MEB açıklaması var. Bakalım lise nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte faydalı detaylar...

Yerleştirmeye esas nakil başvurusu Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında öğrencilerin mevcut okullarından farklı bir okula geçiş yapmalarını sağlayan resmi bir süreçtir. Bu süreç Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen takvim ve kurallar çerçevesinde gerçekleşir ve öğrencilerin tercih ettikleri okullara yerleşmelerine olanak tanır.

Nakil başvuruları e-Okul sistemi üzerinden yapılır ve başvuru dönemleri MEB’in resmi web sitesi ve e-Okul sistemi üzerinden takip edilebilir. İlk nakil dönemi için başvurular 22-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve sonuçlar 29 Temmuz'da açıklanacak.

İkinci nakil başvuruları ise 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak ve sonuçlar 5 Ağustos'ta duyurulacak. Ayrıca boş kalan kontenjanlar için 6-14 Ağustos tarihleri arasında başvurular alınacak. Başvuru sürecinde öğrenci belgesi nüfus cüzdanı fotokopisi ve veli dilekçesi gibi belgelerin hazırlanması gereklidir.

Yerleştirme sürecinde merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3 yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için en fazla 3 ve pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilir. Bu başvuru süreci öğrencilerin eğitimde daha iyi imkanlara sahip olmalarına katkı sağlar ve doğru şekilde takip edilmesi önemlidir.

LGS NAKİL BAŞVURU EKRANI

MEB Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.