MEB çok sinirli! Yeni dönemde çift uyruklular dahil Türk vatandaşlarının kabul edilmeyeceğini duyurdu

MEB çok sinirli! Yeni dönemde çift uyruklular dahil Türk vatandaşlarının kabul edilmeyeceğini duyurdu
Milli Eğitim Bakanlığı önce Fransız okullarına şimdi de Almanya ile sorun yaşamaya başladı. MEB gereken yapılacak diyor. Fakat yabancı eğitim kurumları dikleştikçe dikleşiyor. Durum ne olur? öğrencilere ne olur? zaman gösterecek. Fakat bu gidişat yabancı eğitim veya yurt dışı eğitim düşünen öğrencileri şimdiden endişelendirmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Fransa'nın ardından Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne bağlı Ernst-Reuter Okulu'na da nota vererek yeni dönemde Türk vatandaşlarının çift uyruklular dahil bu okullara kabul edilmeyeceğini duyurdu.

MEB tarafından sunulan anlaşma neden imzalanmıyor!

MEB ve Fransız okulları arasındaki kriz Charles de Gaulle ve Pierre Loti okullarının MEB'in sunduğu anlaşmayı imzalamaması durumunda Türk öğrenci kabul etmeyeceklerini açıklamasıyla su yüzüne çıkmıştı.

Bakan Yusuf Tekin bu okulların MEB'e bağlı olmadığı için öğrencilerin okullaşmamış göründüğünü belirtti ve okulların mevzuata uygun hareket etmemesi durumunda yok hükmünde sayılacaklarını vurguladı.

Ernst-Reuter Okulu velilere yaptığı açıklamada 2024-2025 eğitim öğretim yılında Türk pasaportlu öğrencilerin kabul edilmeyeceğini mevcut öğrencilerin ise eğitimlerine devam edebileceğini bildirdi.

Yabancı tarafında ki eğitimde sorun mu var?

Tekin yabancı ülke okullarının Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Milli Eğitim Temel Kanunu'na uygun hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

Uluslararası sözleşmeler çerçevesinde bu okulların yasal statüye kavuşmaları gerektiğini ifade eden Tekin Pakistan ile görüşmelerin devam ettiğini ve Fransa'nın geçmişte defalarca uyarıldığını söyledi.

MEB Hocam / MEB ÖZEL HABERİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.