En az lise mezunu PMYO kapsamıyla kadın/erkek polis alımı olacak

En az lise mezunu PMYO kapsamıyla kadın/erkek polis alımı olacak
Adayların YKS'nin TYT bölümünden en az 250 ham taban puanı almış olmaları, şehit ve vazife malulü eş ve çocukları için ise 200 ham taban puan şartı aranmaktadır. Adayların 18-26 yaş aralığında olmaları, lise veya dengi okul mezunu olmaları ve belirlenen boy şartlarını karşılamaları gerekmektedir. 2024 yılı PMYO polis alımı başvuruları, 2024 yılı TYT puanı ile yapılacak ve YKS başvuruları 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacaktır.

Polis Akademisi Başkanlığı, 2024 yılında PMYO kapsamında 2500 polis memuru alımı yapacak. Bu alımlar, lise mezunu erkek ve kadın adaylar arasından gerçekleştirilecek.

En az lise mezunu PMYO kapsamıyla kadın/erkek polis alımı olacak

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, herhangi bir kötü şöhrete sahip olmamaları, siyasi parti üyeliği, hüküm giyme, suç hükümlülüğü, alkol veya uyuşturucu tedavisi görmeme, kamu haklarından mahrum olmama, sağlık problemleri olmama, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması temizliği, ve silah taşımasına engel olabilecek herhangi bir hukuki durumun bulunmaması gibi genel şartları taşımaları gerekmektedir.

Adayların YKS'nin TYT bölümünden en az 250 ham taban puanı almış olmaları, şehit ve vazife malulü eş ve çocukları için ise 200 ham taban puan şartı aranmaktadır.

Adayların 18-26 yaş aralığında olmaları, lise veya dengi okul mezunu olmaları ve belirlenen boy şartlarını karşılamaları gerekmektedir.

2024 yılı PMYO polis alımı başvuruları, 2024 yılı TYT puanı ile yapılacak ve YKS başvuruları 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacaktır.

Sınavlar 8 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek ve başvurular ÖSYM'nin resmi web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden yapılabilir.

Geç başvurular 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında kabul edilecek ve sınav ücretleri bu tarihlerde %50 artırımlı olarak ödenecektir.

https://ais.osym.gov.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.