Ehliyet sınavında çıkan sorular nelerdir?

Ehliyet sınavında çıkan sorular nelerdir?
Bazı sürücü kursları bu anlamda kursiyerlere, önceki ehliyet sınavlarında çıkmış olan soruların kitapçıklarını veriyor.

Ehliyet sınavında çıkan sorular nelerdir? Ehliyet sınavına girecek olan kursiyerlere, sınav hazırlığı sırasında yardımcı olan hocaları, başarılı olabilmeleri adına önceki ehliyet sınavlarında çıkmış soruları çözmeleri önerisinde bulunuyorlar.

Ehliyet sınavında çıkan sorular nelerdir?

Bazı sürücü kursları bu anlamda kursiyerlere, önceki ehliyet sınavlarında çıkmış olan soruların kitapçıklarını veriyor. Bazı kurumlarda ise internet üzerinden önceki sınavlarda çıkan soruların öğrenciler tarafından bulunması ve çözülmesi önerisinde bulunuypr.

Ehliyet sınavında çıkan sorular nelerdir? Ehliyet sınavında çıkan toplam soru sayısı 50'dir. Bu soruların 12 tanesi ilk yardım, 23 tanesi trafik, 9 tanesi motor ve 6 tanesi de trafik adabı ile ilgilidir. Bu soruların çözülmesi için verilen süre ise 45 dakikadır.

Sınav sonucu, her bir sorunun 2 puan olarak değerlendirilmesi ile hesaplanıyor. 35 sorunun doğru yanıtlanması ve toplamda 100 üzerinden 70 puan alınması halinde kişiler ehliyet sınavından geçmiş oluyorlar. Yanlışların doğruları götürmediği bu sınavda bilinmeyen soruların da mantığa uygun şekilde yanıtlanması önerisinde bulunuluyor.

Bu aşamada 70 puan almayı başaramayan sürücü adayları, ilk sınavın sonrasında üç kere daha sınava girme hakkı elde edebiliyorlar. Ancak ehliyet sınavına dört kere girip başarılı olamayan sürücü adaylarının ehliyet kursunu tekrarlamaları ve ardından dört sefer daha sınava girme hakkı elde etmeleri gerekiyor.

Sınav heyecanı yaşayan pek çok sürücü adayı, ehliyet sınavı sorularının zor olup olmadığını merak ediyor. Bu anlamda konulara tam olarak çalışılması halinde soruların zor olmadığını belirtmek isteriz. Bazı sorular bilgiye dayalı olarak rahatlıkla çözülebilirken bazı sorular da mantık yürütülmesi sonucunda kolaylıkla çözülebilir durumdadır.

Yeni uygulama kapsamında her ay yapılan ehliyet sınavı, sınav merkezlerinin yoğunluğuna göre, sürücü adaylarına verilen sınav randevusu ile genellikle başvuru tarihinden sonraki 15 - 20 gün içerisinde gerçekleşmektedir. Sınav için başvurular ise genellikle her ayın 1'i ile 10'u arasında yapılmaktadır.

Ehliyet Sınavında Genellikle Hangi Sorular Çıkar?

Ehliyet sınavında genellikle hangi sorular çıkar? Ehliyet sınavında çıkan sorular nelerdir? Bu konuya, ehliyet sınavında çıkmış soruları gözden geçirerek yanıt alabilirsiniz.

• Hangi kazazede, kaza yerinden ilk önce taşınmalıdır?

- Birinci derece yanığı olan
- Solunum zorluğu çeken
- Ayağında çıkık olan
- Ölen

• Yaralının araçtan çıkarılması sırasında en çok neye dikkat edilmelidir?

- Hızlı ve acele davranmaya
- Kaza yapan araca hasar vermemeye
- Kazayı izleyenlerin uzaklaştırılmasına
- Yaralıda yeni bir yaralanmanın meydana gelmemesine

• Gözlük ya da lens kullanarak görme yeteneğine sahip olan sürücüler için hangisi doğrudur?

- Yalnızca gece araç kullanırken lens ya da gözlük kullanmak zorunludur
- Yalnızca şehirdışı yollarda lens ya da gözlük kullanmak zorunludur
- Araç kullanırken gözlük ya da lens kullanmak zorunludur
- Bu adaylara sürücü belgesi verilmez

• Bebeklerde tek ilk yardımcı ile yapılan dış kalp masajı uygulanması ile ilgili olarak hangisi doğrudur?

- Bir elin orta ve yüzük parmağı ile göğüs kemiği 4 santim aşağı inecek şekilde basınç uygulanması
- Göğüs kemiği 6 santim aşağı inecek şekilde basınç uygulanması
- Sağ elin yumruk haline getirilerek göğüs merkezine vurulması
- Göğüs ve sırt kısmının iki elin arasına alınarak sıkıştırılması

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.