EGM takvim yayımladı, ÖGG sınavı hangi gün yapılacak, ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

EGM takvim yayımladı, ÖGG sınavı hangi gün yapılacak, ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
ÖGG yazılı sınavı, 24 Şubat 2024 Cumartesi günü saat 10:00'da yapılacaktır. Sınavda, güvenlik görevlileri yangın, afetler, patlayıcılar, kişi koruma, güvenlik sistemleri, olay yeri incelemesi, hukuk, ilk yardım, narkotik ve silahlar gibi konularda aldıkları özel eğitimlerle ilgili sorulara cevap vereceklerdir. Sınav formatı, silahlı adaylar için 100 genel soru ve 25 silah bilgisi sorusu olmak üzere toplam 150 dakika sürecektir. Silahsız adaylar ise sadece 100 genel soruyu cevaplamak üzere...

Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) sınavının tarihi ve detayları, adayların güvenlik alanındaki temel ve yenileme eğitimlerini tamamlayarak mesleki yeterliliklerini kanıtlamaları için büyük önem taşımaktadır.

Bu sınav, Türkiye'de Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından düzenlenmektedir.

EGM takvim yayımladı, ÖGG sınavı hangi gün yapılacak, ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖGG yazılı sınavı, 24 Şubat 2024 Cumartesi günü saat 10:00'da yapılacaktır. Sınavda, güvenlik görevlileri yangın, afetler, patlayıcılar, kişi koruma, güvenlik sistemleri, olay yeri incelemesi, hukuk, ilk yardım, narkotik ve silahlar gibi konularda aldıkları özel eğitimlerle ilgili sorulara cevap vereceklerdir.

Sınav formatı, silahlı adaylar için 100 genel soru ve 25 silah bilgisi sorusu olmak üzere toplam 150 dakika sürecektir.

Silahsız adaylar ise sadece 100 genel soruyu cevaplamak üzere 120 dakika süre alacaklar. Silah farkı sınavına girecek adaylar, yalnızca 25 silah bilgisi sorusu için 30 dakika sürecek bir sınava tabi tutulacaklardır.

Sınav sonuçları, 15 Mart 2024 Cuma günü açıklanacak. Adaylar, sınav soruları ve cevap anahtarlarının yayınlanmasını, itiraz süreçlerini ve sonuç itirazlarını belirtilen tarihler arasında takip edebileceklerdir.

Bu süreç, adayların sınav performanslarını değerlendirme ve gerektiğinde itiraz etme fırsatı sunar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.