İşte uzmanların memur maaş zam beklentisi

İşte uzmanların memur maaş zam beklentisi
Memurlara temmuz ayında yapılacak zam oranı merak edilirken, uzmanların memur maaşlarına yapılacak zam oranı beklentisi belli oldu. İşte uzmanların memur maaş zam beklentisi

Devlet memurları Temmuz ayında maaşlarına alacakları zam oranı merak ederken, kesin olarak bilinen tek konu en düşük memur maaşını 22 bin lira olacağı konusu. Peki en düşük memur maaşı dışında maaş alan memurlara ne kadar zam yapılacak? İşte uzmanların memur maaş zam beklentisi

İşte uzmanların memur maaş zam beklentisi

Doç. Dr. Ata Özkaya ve Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, Galatasaray Üniversitesi öğretim üyeleri olarak CNN Türk canlı yayınında memur zam beklentilerini açıkladılar.

Canlı yayında konuşan Doç. Dr. Ata Özkaya, "Kamunun değerleme oranı bize bir fikir verebilir. Ancak, ben gelecek zam oranlarının bu seviyelere ulaşmayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Geçmiş enflasyon oranlarına göre, ben yüzde 17 ile yüzde 30 arasında bir oranın olası olduğunu tahmin ediyorum. Ancak, şu an için yüzde 40'lara çıkacağını değerlendirmiyorum.

Sayın Cumhurbaşkanının bazen ek olarak kendi müdahaleleriyle artış yaptığını biliyoruz. Bu nedenle, ana artışın yüzde 17 ile yüzde 30 arasında olabileceğini değerlendirebiliriz.

Düşük memur maaşının 22 bin TL'ye yükseltilmesi gibi büyük bir zammın diğer kademelerde uygulanmayacağını düşünüyorum. Bu durum, kamu bütçesindeki açığın yüksekliğiyle açıklanabilir.

kesfet1.jpg

Memur ve emekli ne kadar zam alacak?

Konuyla ilgili olarak Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, CNN Türk canlı yayınında şunları söyledi: "Asgari ücret, bir deneme oldu ve asgari ücrette dengeleyici bir durum var. Memur ve emekli maaşlarına tatmin edici bir zam beklentisinin altında olmayacak bir ihtimal güçlü.

Memurlar enflasyon farkı ve toplu sözleşme gereği yüzde 6 zam alacaklar. Şu anda hak kazanılan oran yüzde 13.1.

Haziran ayı enflasyonu olan yüzde 15 civarında bir oran bekliyoruz. Yüzde 15'e ek olarak sosyal refah payı da eklenecek.

Benim beklentim yüzde 25 ile yüzde 30 arasında. Kendi tahminime göre memurlara yüzde 25'e yakın bir zam geleceğini düşünüyorum.

Emeklilere sadece enflasyon oranında zam yapılacak. Şu anda hak kazanılan oran yüzde 15, ancak yüzde 2-2.5 daha eklendiğinde yüzde 17'ye ulaşacak. Üzerine sosyal refah payı da eklenecek. Benim beklentim yüzde 25-30 arasında bir oran olması yönünde.

En düşük memur maaşının 22 bin TL olması bekleniyor. Bu durumda yüzde 85 zam yapılacak. Ancak, diğer maaşlara yüzde 25-30 zam yapmakta zorluklar ortaya çıkıyor. Bu nedenle, ek gösterge yöntemiyle seyyanen iyileştirmeler yaparak farkı giderme yoluna gidileceğini düşünüyorum. Memurlara yüzde 25-30 oranında bir zam yapılacağı kanaatindeyim."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum